"Θα μείνω πάντα ιδανικός/κι ανάξιος εραστής/των μακρυσμένων ταξιδιών/και των γαλάζιων πόντων.".....................Νίκος Καββαδίας

* * * * * * * * * * * * * * * ** * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Σεπτέμβριος 2018 * * * * * * * *

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Καλό ταξίδι Γιάννη Φουράκη


fourakis_494x320

Ένας από τους “μεγάλους παλαιούς” του ελληνικού χώρου της εναλλακτικής αναζήτησης, δεν βρίσκεται πια μαζί μας. Ο συγγραφέας, ερευνητής και δημοσιογράφος Γιάννης Φουράκης, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών, μέσα σε μονάδα εντατικής θεραπείας κλινικής στην Κυψέλη, όπου και νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες. Το εγκεφαλικό επισόδειο που είχε υποστεί δύο περίπου μήνες πριν, επιδείνωνε σταδιακά την πορεία της υγείας του.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του έχει ήδη αναρτηθεί το εξής μήνυμα:

“Ο πολυαγαπημένος μας και Σεβαστός συγγραφέας, Ιωάννης Φουράκης, ανεχώρησε, σήμερα 1η Δεκεμβρίου, για το μεγάλο ταξίδι προς το άστρο από το οποίο ήλθε. Όσοι είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε από κοντά, γνωρίσαμε στο πρόσωπό του έναν άνθρωπο αγνό και αληθινό σε ολόκληρο το βίο του, πρότυπο αμέμπτου ηθικής. Το σημαντικό του έργο θα είναι πάντα πολύτιμο εργαλείο για οποιονδήποτε μελετητή – ερευνητή, αλλά και απτή απόδειξη για το ήθος και την καθαρότητα της ψυχής ενός ανθρώπου απόλυτα αφοσιωμένου στα υψηλά ιδανικά που υπηρετούσε.”


Για τους νέους σε ηλικία αναζητητές, ο Γιάννης Φουράκης αποτελούσε ένα όνομα-θρύλο στο χώρο της έρευνας του αγνώστου και των μυστηρίων της αρχαίας Ελλάδας. ‘Αλλωστε και ο ίδιος δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για την νεολαία, ιδρύοντας μάλιστα την ομάδα φιλοσοφικών συζητήσεων “Κύκλος Ελλήνων Αυτογνωσίας”. Ακόμα και οι παλαιότεροι όμως τον αποκαλούσαν δάσκαλο. Ένα αρκετά εκτενές βιογραφικό του μπορείτε να βρείτε εδώ. Ο Γιάννης Φουράκης συγκαταλέγεται πλέον στην ίδια γενιά ερευνητών, με τους Γεώργιο Γκιόλβα και Σωκράτη Αικατερινίδη που “ώθησαν” αρκετούς από εμάς (στην ηλικία των 25 περίπου σήμερα) να ασχοληθούμε με αυτά τα θέματα, είτε ενστερνιζόμασταν τις απόψεις τους, είτε όχι.

Τα έργα που έγραψε και που κυκλοφόρησαν από τις ιδιωτικές του εκδόσεις Τάλως, ήταν τα:

1) Σιωνιστικές Συνωμοσίες

2) Εβραίοι, οι πλαστογράφοι της Ελληνικής Ιστορίας

3) Πρώτη σύγκρουση Ελλήνων-Εβραίων

4) Τα προ-μηνύματα των Δελφών

5) Το μίσος των Εβραίων

6) Μείξις – Ανακύκλησις

7) Ιχνηλάτησις

8 ) Πυραιθέριον Ελλήνων Όραμα

9) Κύδος Ελλήνων

10) Αρχή-τέλος σύμπαντος κόσμου

fourakis

Ο Γιάννης Φουράκης ήταν από τους πρώτους που χρησιμοποίησε τον όρο “Ομάδα Έψιλον”. Μιλούσε συχνά για αυτήν δημοσίως, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κατά καιρούς παρεξηγήσεις και αντεγκλήσεις μέσα από την τηλεόραση και τις διαδικτυακές ηλεκτρονικές αγορές. Ο ίδιος θέλησε να ξεκαθαρίσει κάπως το τοπίο στέλνοντας επιστολή που συμπεριλήφθηκε σε σχετικό ρεπορτάζ επικαιρότητας της Κοινότητας του Μεταφυσικού τον Μάρτιο του 2009.

Εξίσου σημαντικές ήταν και οι αποκαλύψεις που έκανε για την περιβόητη υπόθεση των “Παιδιών του 1983″ μέσα από το έργο του “Πυραιθέριον Ελλήνων Όραμα”. Συμμετείχε μάλιστα με μια μεγάλη σε έκταση συνέντευξη (η τελευταία δημόσιά του από όσο γνωρίζουμε) στο βιβλίο/δημοσιογραφική έρευνα του μέλους της ομάδας Gateway, Μηνά Παπαγεωργίου, με τίτλο “Υπόθεση Παιδιά του 1983: Οι Έλληνες Indigo”.

Στο ευρύ κοινό έγινε γωστός μέσα από τις εμφανίσεις του στην τηλεοπτική εκπομπή “Πύλες του Ανεξήγητου” (2004-2010) και στο youtube μπορείτε να παρακολουθήσετε δεκάδες βίντεο με δηλώσεις και σκέψεις του.

Τη συνέχιση του έργου του αναλαμβάνει πλέον ο γιος του Τάλως.

Καλό ταξίδι Γιάννη Φουράκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου